CIEN Y PICO

Sto a více

Představení vinařství

V roce 2007 se parta vinařů rozhodla povznést do centra pozornosti typické španělské odrůdy. Luis Jiménez, Zar Brooks, Nicola Tucci a Elena Brooks j jsou členy této kapely, která udržuje a pečuje o toto krásné vinařství. 

Kořeny vinařství jsou pevně zakořeněny v blízkosti údolí Cabriel, které je zapsáno na seznamu biosférických rezervací UNESCO.
Tento přírodní ráj je naší múzou, která naplňuje energií a inspirací.

Neprovádí se zde průmyslová sklizeň. Vše se dělá ručně, se stejnou péčí, jakou byste věnovali své oblíbené kytaře nebo baletním botám. Každý hrozen je ošetřován jako legendární kytarové sólo nebo dokonalý Relevé. A i když získali mnoho mezinárodních ocenění, nejdůležitější pro ně je zůstat věrní sami sobě a zachovat si terroir, který je činí jedinečnými.

Garnacha Tintorera 2007

100% Garnacha
Obsah alkoholu: 14,1%
D.O. Manchuela
Ocenění: Prague Gold Premium medal z Prague Wine Trophy 2025 - 93 bodů

Vůně: první, co ucítíte je kompot z borůvek, ostružin a nejkvalitnější tmavé 99% kakaové čokolády. Náznaky skořice, koření a exotické vůně čerstvého černého pepře, rozkvétajících lilií a šafránu! K tomu se přidávají nádherně doplňující aroma nejkvalitnějších francouzských dubových barikových sudů ve kterých víno zrálo 16 měsíců.

Chuť: intenzivní ostružinové ovoce, silné, ale jemné, sametová rukavice přes železnou pěst. Navíc tmavá kůže a suché taniny s vysokým obsahem kakaa a téměř čokoládová truffle paleta, podpořená krémovým borůvkovým cheesecakem a čistými ostružinami. 

.

Bobal 2012 

100% Bobal
Obsah alkoholu: 14,5%

D.O. Manchuela

Vinifikace: Víno zrálo 14 měsíců v nových a 2 roky ve starých francouzských sudech.

Barva: nápadná, téměř neproniknutelná tmavě fialová.

Vůně: úžasně lákavá, téměř parfémovaná směs čistých vůní odrůdy Bobal. Zpočátku granátové jablko smíchané s černým rybízem a zralými ostružinami. Svěží, sladká, tmavá třešeň a ostružinový koláč, v nose také růžový pepř, kolové ořechy a koření.

Chuť: je obzvláště bohatá a hutná, ale s čerstvou kyselinou a jasnými tóny tmavých třešní, švestek a ostružin. Plná, mladistvá, ale také příjemně pikantní s ostružinovým a kořeněným závěrem.

Bobal 2024

100% Bobal
Obsah alkoholu: 14%
D.O. Manchuela

Vinifikace: 20 % vína zrálo 10 měsíců ve starých sudech a 80 % zrálo 6 měsíců v nových dubových sudech.

Barva: skutečně intenzivní fialová.

Vůně: živá a hluboká, plná ovoce a čokolády. Soubor intenzivních a čistých vůní, s borůvkami, skořicí a nádechem červeného ovoce. Pokud vám to trpělivost dovolí, můžete také narazit na balzamikové, grafitové a vápencové tóny. Ale musíte mu dát trochu času ve sklenici!

Chuť: v ústech je svěží, zároveň sladká a sametová, chutná a komplexní. Je to rozhodně příjemné víno, které vás vybízí k dalšímu pití s každým douškem.

La Fea

Cava s historií, chuť budoucnosti

Představení vinařství

La Fea Cava se vyrábí ve vinařství Raventós Rosell, na farmě v obci Masquefa, s hlavní fasádou hory Montserrat.

Společnost Raventós Rosell vlastní 52 hektarů vinic, které se nacházejí v srdci regionu Penedès, s horou Montserrat na pozadí. 
Pečlivé prořezávání a neustálý dohled je prvním místě, stejně tak pečlivý výběr hroznů, který vede k nejlepším sklizním.

Ve vinicích Cavy pracují se třemi odrůdami Penedés: Macabeo, Xarello a Parellada, které dodávají vínu strukturu a aroma.

Vliv středomořského klimatu na vinice Raventós Rosell je patrný v mírných zimách, horkých a suchých létech a srážkách, které jsou nerovnoměrně rozloženy po celý rok. Jedinečné vlastnosti tohoto malého mikroklimatu jsou podstatou vinařství.

La Fea Cava Organic

30% Xarello , 45% Macabeu, 5% Chardonnay , 20% Parellada
Obsah alkoholu: 11,5%
D.O. Cava

Vzhled: Světle žlutá barva se zlatými odlesky a jemnými a elegantními bublinkami.

Vůně: Čistá, ovocná a svěží, kde převládají aroma citrusů, hrušek a brioche.

Dochuť: Velmi příjemná na patře, lehká, vyvážená, s dobrou kyselinou, elegantní a s příchutí zeleného ananasu, citronové a pomerančové kůry. Trvalá na patře, s hladkým a jemným závěrem.

La Fea Cava

30% Xarello , 45% Macabeu, 5% Chardonnay , 20% Parellada
Obsah alkoholu: 11,5%

D.O. Cava

Vzhled: Má zářící barvu se zlatavámi nuancemi a jemné bublinky. 

Vůně: Zajímavý pocit mladistvosti, s příjemnou ovocnou a velmi svěží primární vůní jemných tónů s citrusovými tóny.

Dochuť: Velmi příjemná v ústech, lehká, vyvážená, jemná kyselost, zaoblená a elegantní, vzpomínka na sladké ovoce a dlouhotrvající dochuť sladkého pomeranče, dobrá perzistence.

Castelo de Medina

Rueda, země kde jsme se narodili

Představení vinařství

Vinařství Castelo de Medina pochází z roku 1996. Hlavní stavba je v tradičním kastilském architektonickém stylu ; fasády z cihel, kamene, kovaného železa a dřeva.

Výrobní prostor disponuje moderním technologickým vybavením ; od nejmodernějších pneumatických lisů, které extrahují mošt za perfektních podmínek, až po etiketování a balení, a nerezovou nádrž pro kvašení moštu za kontrolované teploty.

Co se týče zrání, mají k dispozici podzemní místnost s kapacitou cca 800 francouzských dubových a amerických dubových sudů o objemu 225 a 500 litrů, a také moderní betonová vejce.

Castelo de Medina Verdejo 2024

100% Verdejo
Obsah alkoholu: 14%
D.O. Rueda

Vinifikace: Zpracování se provádí pomocí autochtonních kvasinek v nerezových tancích při kontrolované teplotě po několika hodinách studené macerace a statickém stáčení.

Lahvování: Zraje přibližně 2 měsíce v láhvi.

Slámově žlutá barva se zlatými tóny, průzračná a křišťálově čistá. Vůně čerstvě posekané trávy, anýzu, fenyklu, sena a náznaky jablka. 

V ústech je plné, robustní, svěží a velmi dobře vyvážené. Závěr je velmi vytrvalý, plné tělo s dlouhou dochutí.

Castelo Nouveau  2024 

100% Tempranillo
Obsah alkoholu: 14%

I.G.P Vinos de la Tierra de Castilla y León

Vinifikace: Víno bylo vyrobeno metodou částečné karbonické macerace, při které dochází ke spontánní fermentaci ve dvou fázích.

Lahvování: Zrání v láhvi po dobu nejméně jednoho měsíce.

Má intenzivní třešňovou barvu s fialovými odlesky. Můžeme ocenit lesní plody, květinové aroma, jako jsou narcisy a fialky; křovinaté, lékořicové a mléčné tóny. 

Na patře najdeme červené a černé ovoce v harmonickém, hladkém víně s velmi dobrou kyselinou.

Castelo Roble 2021

60% Syrah and 40% Tempranillo
Obsah alkoholu: 14,5%
I.G.P Vinos de la Tierra de Castilla y León

Vinifikace: Dynamická macerace za studena probíhá v nádržích Ganímede, kde se hrozny macerují při teplotách mezi 10 a 12 °C po dobu tří dnů. Alkoholové kvašení se také provádí v nádržích Ganymede, kde se v dolní části nádrže provádí očkování vybranými kvasinkami a jakmile se v důsledku kvašení vytvoří oxid uhličitý, mechanismus nádrže umožňuje každé 4 hodiny vracet se zpět.

Zrání: Nakonec víno zrálo 11 měsíců v 225 litrových sudech z amerického a francouzského dubu.

Lahvování: Víno zraje v lahvích po dobu nejméně 6 měsíců.

Má třešňově červenou barvu. Vyznačuje se vysokou aromatickou intenzitou, v níž vynikají aroma červeného a černého ovoce, které harmonicky ladí s dobře integrovaným sudem.
V ústech je kulaté a vyvážené.